Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna




ZIMSKA LIKOVNA KOLONIJA KARLOVAC



Od 21. – 25. siječnja ove godine u Karlovcu se održala jubilarna 40. Zimska likovna kolonija poznatija kao ZILIK u organizaciji Doma za djecu Vladimir Nazor i u suradnji s brojnim hrvatskih likovnim umjetnicima.







Ove godine djeca-sudionici ZILIK-a imali su priliku doznati sve o karikaturama. U tome su im pomogla dva člana Hrvatskog društva karikaturista Srećko Puntarić Felix i Milan Lekić Lex, koji su vodili Likovnu radionicu pod nazivom Tehnika rada: KARIKATURA.

Oni su svojim radom i predavanjem u radionicama oduševili sve prisutne, a naravno Lex je napravio portret karikature svih teta i djece.







Ovogodišnji ZILIK 40. godinu za redom okuplja ugledne hrvatske likovnjake i dovodi ih na kreativne radionice za djecu karlovačkih vrtića, osnovnih i srednjih škola te štićenike domova iz svih dijelova Hrvatske. Ova kulturna manifestacija koju je karlovački dječji dom pokrenuo davne 1974. godine kako bi djeci približio umjetnost i kako bi ih potaknuli na kreativno izražavanje, ubrzo je prerasla okvire doma i postala značajan kulturni događaj. Gotovo da i nema velikih imena hrvatskog slikarstva koji svoje mjesto u proteklih 40 godina nisu pronašli upravo na ZILIK-u.



 
 
Copyright © 2001-2012 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor