Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
KolumnaŽENE CRTAJU ŽENE U MUZICIMuzej grada Zenice, 4.travnja 2016. ugostio je izložbu karikatura karikaturistica: Aljane Primožič Fridauer (Gruškovec, SLOVENIJA), Biljane Šafaržik (Zenica, BiH)/Zagreb (HRVATSKA), Nataša Stojanović Kostovska (Skoplje, MAKEDONIJA), Nine Ziggy Hadžić (Sarajevo, BiH), Svetlane Ceca Krstić (Beograd, SRBIJA), te moje malenkosti Nataše Rašović (Zagreb, HRVATSKA).

Izložbu je otvorio Josip Dujmović, autor postava, a Nejra Muhić je uljepšala otvaranje s prekrasno otpjevanom pjesmom "Ederlezi". Posjetioci su mogli vidjeti i brzo crtanje karikatura u izvedbi zeničkog doajena Alije Kulenovića.

Ideja same izložbe je povezivanje karikaturistica koje su u svijetu karikature manjina. Obično na sto članova društva karikaturista, u bilo kojoj zemlji, neovisno od stupnja „razvijenosti“ dolazi do maksimalno pet karikaturistica. Zašto je to tako, ja to do danas i nakon više od 15 godina u svijetu karikature ne mogu razumjeti. Ova izložba je, bar se nadam, početak jednog divnog prijateljstva i naravno daljnje suradnje žena u karikaturi.

Nataša Rašović

Link na video izložbe:

https://youtu.be/srJiPilpfzk

https://youtu.be/hRGf5n915dU 
 
Copyright © 2001-2016 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor