Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









ZLATNA VINSKA MUŠICA




Listajući glasilo HDK pronašli smo podatak da se prva izložba karikatura na temu vina, vinarstva i vinogradarstva, održala 1991.godine u Svetom Ivanu Zelini, a prvi dobitnik nagrade je bio Darko Pavić. Hrvatsko društvo karikaturista prihvatilo je ideju i izložba je iz godine u godinu bila sve kvalitetnija i veselija. Kao i uvijek, zbog nedostatka novca izložba je naprasno ukinuta.







Srećko Puntarić je dobitnik ZLATNE VINSKE MUŠICE

Na nagovor aktualne dogradonačelnice Ivane Puhelek, Radio Zelina i Hrvatsko društvo karikaturista ponovno su oživjeli tu manifestaciju. Izložba je održana u Taverni 1860 u Donjoj Zelini, a članovi HDK su s veseljem primili poziv za sudjelovanje na ovoj izložbi, kao i informaciju da se obnavlja tradicija koju pamtimo kao jednu od najposjećenijih i najveselijih manifestacija na kojoj su hrvatski karikaturisti sudjelovali. Na izložbi je predstavljeno 78 karikatura koje je poslalo 35 autora.





Dragutin Dado Kovačević, dobitnik PRIZNANJA




Nikola Listeš, dobitnik PRIZNANJA





Otvorenju izložbe prisustvovali su članovi HDK Krešimir Kveštek, Milan Lekić Lex, Davor Trgovčević, Srećko Puntarić Felix, Stjepan Šagovac (Radio Zelina), Zdenko Puhin i Nikola Listeš. Dragutin Dado Kovačević i Darko Pavić su bili izvan dohvata objektiva.





Milan Lekić Lex nacrtao je donatora Zlatne vinske mušice gospodina Franju Dodića (Zlatarna Dodić)



Uzvanici su izložbu otvarali duboko u noć uz podršku tamburaškog sastava Od srca do srca i Čubek trio.



 
 
Copyright © 2001-2016 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor