Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna






Marijan Pavečić




ZAŠTITARI


Povodom blagdana Svetog Mateja i Dana zaštitarstva, a u organizaciji časopisa Zaštita u Poslovnom centru Green Golda u Zagrebu organizirana je prigodna proslava. Program je započeo okupljanjem zaštitarki i zaštitara koji su u službenim odorama pozirali za snimanje Milenijske fotografije hrvatskih zaštitara poznatom vodičkom fotografu i tv-snimatelju Šimi Strikomanu.

Zaštitari u razgledavanju izložbe


Paralelno, tijekom cijele proslave, odvijala se akcija dobrovoljnog darivanja krvi za Zakladu Ana Rukavina. Mnogobrojni zaštitari, ali i ostali gosti koji su prisustvovali proslavi, tu su priliku iskoristili kako bi dali uzorak svoje krvi za HLA tipizaciju i pristupili Registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te tako otvorili mogućnost pomoći oboljelim osobama kojima transplantacija krvotvornih matičnih stanica može spasiti život.

Branko Medak


Po završetku snimanja održano je svečano otvorenje izložbe karikatura na temu ZAŠTITARI, koju su zajednički organizirali časopis Zaštita i Hrvatsko društvo karikaturista.

Prilikom otvaranja izložbe zaštitarskim stavom su se isticali Nik Titanik i Davor Trgovčević


Tema izložbe su bili zaštitari i zaštitarstvo kao profesija, a prisutni su imali priliku pogledati radove tridesetak karikaturista koji nas već godinama nasmijavaju, ali i tjeraju da se zamislimo i da razmislimo.

Izložba je održana na 1. katu poslovnog centra "Green Gold", a na svečanom otvorenju govorili su predsjednik Hrvatskog ceha zaštitara Željko Dobranović, pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak i Nik Titanik ispred Hrvatskog društva karikaturista. Od autora prisutni su bili Ana Gezo, Marijan Pavečić, Nik Titanik, Davor Trgovčević, Milan Lekić, Srećko Puntarić i Krešimir Kveštek.


Ivan Haramija


Izložbu je pozorno razgledao Srećko Puntarić s unukom



 
 
Copyright © 2001-2012 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor