Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna






PRIZNANJE KREACIJI, MAŠTOVITOSTI I IDEJI


Prostor između Kazališta lutaka Zadar i crkve sv. Dominika bio je poprište još jednog događaja u sklopu ovogodišnjih Eko dana. Dvije izložbe postavljene su u neposrednoj blizini te otvorene u isto vrijeme. Izložba fotografija učenika osnovnih i srednjih škola Lice (u)lice, postavljena je u crkvi sv. Dominika, a u predvorju Kazališta lutaka Zadar postavljena je izložba članova Hrvatskog društva karikaturista Grad koji živi na otvorenom.


S otvorenja izložaba, u prvom planu gosti iz Hrvatskog društva karikaturista Srećko Puntarić i Damir Novak.


Zašto dvije izložbe u isto vrijeme i u neposrednoj blizini, odgovorio je Tomislav Grbin, ravnatelj Prirodoslovno grafičke škole, organizatora Eko dana.

- Danas odajemo priznanje kreaciji, maštovitosti, ideji. Premda nas mnogi izvana, u ovom svijetu kapitalizma, pokušavaju uvjeriti kako sami ne možemo, to nije istina. David je pobijedio Golijata pomoću ideje. Einstein je rekao da je mašta jača od znanosti. Mi smo osim grada košarke, kao što sam i prošle godine kazao, grad fotografije. U krvi naše mladeži je izvrsna kvaliteta, istaknuo je ravnatelj Grbin.


Karikatura: Srećko Puntarić Felix


Kad je riječ o izložbi karikatura Grbin je kazao kako su Damir Novak i Srećko Puntarić, koji su nazočili otvorenju, i ostali karikaturisti pokupili više nagrada nego zemlje dvadeset puta veće od naše.

- Opet zahvaljujući ideji. Na osnovu ideje možemo napraviti što hoćemo.

Na izložbi karikatura predstavljeno je oko pedeset karikatura, a autori su Ana Gezi, Bojan Grlica, Čedomil Mišković, Damir Novak, Darko Zloušić, Emil Strniša, Marijan Pavečić, Mario Rosanda, Marko Ivić, Miroslav Georgievski, Nikola Listeš, Ratko Maričić, Roko Idžojtić, Srećko Puntarić, Zdenko Puhin, Žarko Luetić i Živko Nimac.


Srećko Puntarić, Tomislav Grbin i Damir Novak


Karikatura: Bojan Grlica


Damir Novak i Srećko Puntarić u društvu zadarskog ilustratora, karikaturista i strip crtača Julija Jelaske.




 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor