Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK
U HRVATSKOM DOMU VUKOVAR






Vujadin Lukić, Zdenko Puhin, Nik Titanik, Davor Trgovčević, Ivanka Miličić, Milan Lekić i Ružica Marić


U Hrvatskom domu Vukovar za cijelo vrijeme trajanja Vukovar film festivala, bila je postavljena izložba radova članova HDK, počevši od ponedjeljka 21. kolovoza, a službeno otvaranje obavljeno je u petak 25. kolovoza. Domaćini, na čelu s ravnateljicom Hrvatskog doma Ivankom Miličić i ravnateljicom Gradskog muzeja Vukovar Ružicom Marić su osim profesionalnosti u postavu i organizaciji izložbe, pokazali i dokazali poznatu slavonsku gostoljubivost i srdačnost.

Nakon formalnog otvaranja kojem su u ime HDK nazočili Zdenko Puhin, Milan Lekić, Nik Titanik i Davor Trgovčević, u susjednom hotelu Lav nastavljeno je druženje s ostalim sudionicima festivala, a neumorni Lex je tom prilikom portretirao i neke od viđenijih osoba hrvatskog filma ali i šire.




Lex i Emir Hadžihafizbegović




Lex i Robert Zuber


U subotu 26. kolovoza, počevši u popodnevnim satima, pa sve do kasnih večernjih Milan Lekić-Lex, Davor Trgovčević i vukovarski karikaturist Vujadin Lukić crtali su Vukovarce koji su pokazali veliki interes i strpljivo u redu čekali svoju karikaturu.




Crtanje u centru Vukovara započelo je u subotu u popodnevnim satima…




...a završilo u kasnim noćnim satima


Naravno, posjet Vukovaru je iskorišten i za obilazak lokacija koje su simbol stradanja grada i njegovih stanovnika i branitelja. Posebno zadovoljstvo bilo je vidjeti kako se Vukovar i Vukovarci uspješno trude u potpunosti obnoviti život grada, što im (barem kada je kulturna i umjetnička ponuda u pitanju) i te kako uspijeva.








Na putu prema Vukovaru stiglo se u Vinkovcima popričati i popiti kavu s dugogodišnjim članom HDK Antunom Smajićem












 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor