Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZBORNA SKUPŠTINA HDK



U četvrtak, 20. travnja 2023., uz prisustvo 16 članova društva (na žalost bez ijedne članice) održana je 37. po redu godišnja skupština Društva. Skupštinu je kao puno puta do sada uspješno vodio Nik Titanik, pročitana su i jednoglasno usvojena sva uobičajena izvješća vezana uz rad u protekloj 2022. godini.

Predsjednik Davor Trgovčević je također predstavio i plan rada za 2023 godinu sa pripadajućim financijskim planom. Uz uobičajene i tradicionalne izložbe (28. MIK "Zagreb", Godišnja izložba članova HDK, gostovanja u Ivanić Gradu, Oroslavju) najavljeni su i novi projekti kao što je putujuća izložba HDK za koju je sklopljen ugovor sa MVEP, izložba u Slatini, izložba u prostorijama DHMZ-a na temu meteorologija (23. MIK) te odrađivanje izložbe u King Crossu u sklopu sponzorskog ugovora koji je sa njima sklopljen.








Skupština je bila izborna tako da su izabrana i sva tijela društva.

Izvršni odbor je ostao u istom sastavu kao i do sada (Davor Trgovčević, Nikola Plečko, Zdenko Puhin, Milan Lekić, Damir Novak, Krešimir Kveštek i Predrag Raičević).

U Nadzorni odbor HDK izabrani su Ivica Pezo, Zoran Hajko i Ivan Sabolić, a za predstavnika HDK u FECO-u jednoglasno je izabran Davor Trgovčević.

Članovi Časnog suda su Ratko Maričić, Željko Pilipović i Zoran Tkalec, a za Likvidatora društva je izabran Ratko Maričić.






IO je odmah u pauzi skupštine održao kratki sastanak i izabrao među sobom predsjednika i dopredsjednika. Sukladno već prije vođenim razgovorima i dogovorima, novi predsjednik HDK je Nikola Plečko - Nik Titanik, a Davor Trgovčević je nakon 6 odrađenih mandata odnosno 12 godina na dužnosti predsjednika izabran na mjesto dopredsjednika Društva i predstavnika HDK u FECO-u.

Na osobni zahtjev dužnosti tajnika razriješen je dugogodišnji tajnik Zdenko Puhin kojem je uručena i posebna zahvalnica HDK za dugogodišnji i nemjerljivi doprinos radu Društva.

Za novog tajnika izabran je Predrag Raičević.











 
 
Copyright © 2001-2023 Hrvatsko društvo karikaturista