Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna




XXVIII. GODIŠNJA SKUPŠTINA
HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA



Izborna godišnja skupština HDK održana je u petak 1.ožujka 2013. u prostorijama društva u Savskoj 100 u Zagrebu.


Pripreme za Skupštinu. Proučava se dnevni red...


Skupština je počela s radom u 18.30 uz nazočnost 19 članova Društva: Ratko Maričić, Damir Novak, Ivan Sabolić, Nenad Janković, Milan Lekić, Davor Lacković, Josip Minks, Nataša Rašović, Josip Kovačević, Davor Trgovčević, Nikola Plečko, Zdenko Puhin, Janko Bučar, Ana Gezi, Petar Majić, Srećko Puntarić, Dragutin Kovačević, Ivica Pezo i Marijan Pavečić.


Radno predsjedništvo Skupštine u sastavu Ivica Pezo, Nikola Plečko (predsjednik) i Nenad Janković. U pozadini zapisničar i tajnik HDK Zdenko Puhin


Prema dnevnom redu predsjednik Društva Davorin Trgovčević je prisutne izvijestio o svom radu i radu Društva u 2012. godini, sa naglaskom na redovitu djelatnost i izložbe (međunarodna izložba, izložba članova i izložba članova u Francuskoj).
Tajnik Zdenko Puhin je podnio detaljno financijsko izvješće, a Nenad Janković je dao izvješće o radu Nadzornog odbora koji je utvrdio da su svi troškovi pokriveni odgovarajućim računima, te da postoje zapisnici sa sastanaka IO HDK, potpisani zapisnik s prethodne Godišnje skupštine, te izvješća o radu koja su dostavljena Ministarstvu kulture i gradu Zagrebu.
Poslije izvješća o radu u prethodnoj godini predsjednik je iznio plan rada Društva i financijski plan za 2013. godinu, u kojem je naglasak na 18. međunarodnoj izložbi u Zagrebu, izložbi članova HDK (studeni 2013) u galeriji Zvonimir i o kontaktima sa udrugom karikaturista iz Turske o organizaciji naše izložbe u Istanbulu (početak listopada).
Usvojeno je da članarina za 2013. godinu iznosi 100 kuna, a članarina za umirovljenike i studente 70 kuna.

Tajnim glasovanjem od 11 predloženih kandidata izabrano je sedam članova novog Izvršnog odbora HDK: Marijan Pavečić, Milan Lekić, Nik Titanik, Zdenko Puhin, Nataša Rašović, Davorin Trgovčević i Damir Novak (na slici).



U ostala tijela izabrani su:
U Nadzorni odbor: Josip Kovačević, Nenad Janković i Ivica Pezo.
Za predstavnika HDK u FECO-u izabran je Nikola Plečko.
Časni sud: Ivan Sabolić, Davor Lacković i Dragutin Kovačević.

Na kraju Skupštine zajednička fotografija i druženje...



 
 
Copyright © 2001-2012 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor