Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna

KRUNOSLAV SILI (1941. – 2018.)Završivši srednju tehničku školu Kruno se opredijelio za matematiku i fiziku i upisuje Pedagošku akademiju u Osijeku. Jedno vrijeme radio je kao profesor u Čepinu i Osijeku, a potom kao direktor osnovne škole u Dražu. Nakon toga se zaposlio na poslovima stambene problematike sve do umirovljenja 1995.

Završio je i srednju glazbenu školu, a kao dijete bio je član puhačkog orkestra DVD-a Gornji grad (Osijek), svirajući trubu.Krunoslav Sili, izložba članova HDK – 2001.


Čitav život bavi se i slikanjem i to gotovo u svim tehnikama, osim u ulju. Poseban trag ostavlja u karikaturi, crtežu i grafici. Svoju prvu samostalnu izložbu imao je još kao apsolvent na Pedagoškoj akademiji 1964. godine. Dugo je svoje radove objavljivao u dvotjedniku koji su objavljivale Hrvatske šume. Sudjelovao je na mnogim domaćim i međunarodnim izložbama i festivalima karikature, a 1999. godine osvojio je nagradu na međunarodnom festivalu u Varaždinu.Krunoslav Sili, izložba članova HDK – 2006.


U to su vrijeme sva velika poduzeća imala svoje informativne listove, pa se i on odazvao pozivu osječkog novinara Zlatka Lončarića i počeo crtati Ekoslava, angažirane karikature na temu ekologije. Dugogodišnji je član Hrvatskog društva karikaturista i Udruge likovnih umjetnika Likar. 
 
Copyright © 2001-2018 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor