Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









FELIX U MALOM MIHALJEVCU

Srećko Puntarić-Felix, već dugi niz godina svojim britkim karikaturama nasmijava publiku diljem Hrvatske, a sada su njegove karikature stigle i u Mali Mihaljevec na poziv međimurskog karikaturista Damira Novaka.





- Naša suradnja s Damirom Novakom započela je preko Hrvatskog društva karikaturista. Ideja je bila da se za adventsko vrijeme otvori izložba koja će na jedan drugi način progovoriti o ovom vremenu koje je previše komercijalizirano i koje se pretvorilo u nešto što ne bi trebalo biti - istaknuo je jučer na otvaranju izložbe Srećko Puntarić pokušavajući ukazati na iskonske vrijednosti.





Otvaranju izložbe nazočio je Krešimir Kveštek iz Hrvatskog društva karikaturista koji će dogodine, također, u Malom Mihaljevcu izložiti svoje karikature. Voditelj programa bio je Damir Novak. Otvorenje izložbe popratio je velik broj mještana Malog Mihaljevca koji su bili oduševljeni prigodnim karikaturama. – Prije nekoliko mjeseci dogovorio sam s Puntarićem da ovdje u Malom Mihaljevcu otvorimo njegovu izložbu. Puntarić je autor koji jedini ima toliki broj prigodnih karikatura na ovu temu– kazao je Novak.





Na dolasku poznatog karikaturista u Mali Mihaljevec zahvalila se i predsjednica Udruge žena Mali Mihaljevec Senka Posavec, predsjednik Mjesnog odbora Mali Mihaljevec Vedran Kovačić, kao i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović koji je svome gostu dodijelio prigodan poklon. - Prirodnjak sam, volim boraviti u prirodi i oduševljen sam vašim krajem. Bio sam gost u Međimurju davne 1989. u Čakovcu u Domu kulture kad se osnovalo društvo karikaturista. Ovdje u Malom Mihaljevcu sam po prvi put i drago mi je što je izložba došla i u vaše mjesto – rekao je Puntarić.





Srećko Puntarić-Felix rođen je 1952. godine. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje te je nekoliko godina radio kao projektant. Prve karikature objavio je u humorističkom časopisu Kerempuh 1975. godine. Od tada se pojavljuje u gotovo svim tadašnjim tjednim i dnevnim novinama. Prvu stalnu suradnju ostvario je u sportskom magazinu SN Revija, a kasnije u Sprintu. U dnevnom listu Vjesnik surađuje od 1986., a u rubrici FELIX u Večernjem listu redovito izlazi od 1995. godine.



 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor