Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZLOŽBA ČLANOVA HDK
U GPOU OTOČAC



U petak, 03. svibnja u dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac otvorena je izložba radova članova Hrvatskog društva karikaturista, čime se konačno ostvario višegodišnji plan gostovanja u Lici. Nastavak je to aktivnosti društva kojima se karikatura nastoji izložiti u svim onim sredinama koje za to pokažu interes, a s ravnateljicom Nadom Avsec i kustosicom Snježanom Bogdanić realizacija prvog (ali vjerojatno ne i zadnjeg) gostovanja društva u Otočcu bila je vrlo brza, profesionalna i jednostavna.



Otvorenje izložbe: Snježana Bogdanić, Božidar Vukelić- Boba, Krešimir Kveštek, Davor Trgovčević, Nada Avsec i Milan Lekić- Lex


Izloženo je više od 100 radova, 40-ak članova društva.

Publika je kao i uvijek pokazala interes za izložbu i karikaturu, posebno za uvijek atraktivno crtanje brzopoteznih portretnih karikatura koje su odradili Milan Lekić i Krešimir Kveštek.








Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja, a ako netko odluči posjetiti izložbu, osim samog Otočca kojeg svakako vrijedi posjetiti, neizostavno neka obiđe i brojne okolne ljepote (Vrila Gacke, Mlinice, Kuterevo...)


















Izvještaji u medijima o izložbi:

https://www.lika-online.com/izlozba-karikatura-u-otoccu/

http://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=23403&kat=71

http://www.gacka053.com/dogadanja/u-otoccu-otvorena-izlozba-hrvatskog-drustva-karikaturista/





 
 
Copyright © 2001-2019 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor