Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna

IZLOŽBA KARIKATURA
ČLANOVA HDK U OROSLAVJU

U Gradskoj knjižnici u Oroslavju u petak, 31.ožujka otvorena je izložba članova Hrvatskog društva karikaturista u sklopu tradicionalnih Dana humora. Izloženo je više od pedeset radova od tridesetak autora, kao izbor iz aktualne godišnje izložbe koju svake godine priređuje HDK. To je ujedno i jedna u nizu izložbi kojima HDK nastoji približiti karikaturu što većem broju ljudi i izvan Zagreba.O izložbi su govorili dopredsjednik Nik Titanik (Nikola Plečko) i predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davorin Trgovčević, te direktorica TZ Oroslavje Maja Šijan. Izložbu je otvorio gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić.
I ovaj put okupio se veliki broj ljubitelja karikature ali i članova HDK koji su se doista ugodno osjećali zahvaljujuću gostoprimstvu ravnateljice knjižnice Sandre Šamec i njenih kolegica iz Gradske knjižnice..
Direktorica TZ Oroslavja Maja Šijan okružena dopredsjednikom i predsjednikom HDK
Kao i svake godine vladalo je veliko zanimanje za crtanje brzopoteznih portretnih karikatura, a na zadovoljstvo posjetitelja “posao” su obavili Milan Lekić Lex i Davorin Trgovčević.
Na izložbu su došli članovi HDK Davor Trgovčević, Nik Titanik, Damir Novak, Milan Lekić, te na slici Zdenko Puhin i Željko Pilipović
Nik Titanik, ravnateljica knjižnice Sandra Šamec i Davorin Trgovčević

 
 
Copyright © 2001-2023 Hrvatsko društvo karikaturista