Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna






SKUPŠTINA
DANI HUMORA 2015



Izložbom karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista u petak, 10.travnja su u oroslavskoj Gradskoj knjižnici otvoreni ovogodišnji 22. po redu Dani humora. Otvorenju je prisustvovala zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Na otvaranju izložbe članova Hrvatskog društva karikaturista u zabavnom dijelu programa sudjelovala je recitatorska grupa udruge Hrvatska žena Oroslavje i glazbeni gost na električnom klaviru dr. Darko Lukec, dok je voditelj programa bio Franjo Ordanić.


Predsjednik HDK Davor Trgovčević otvara izložbu. U sredini sjede zamjenica župana Jasna Petek i gradonačelnik Ivan Tuđa.


Priredba „Dani humora“ jedina je manifestacija takvog karaktera u Županiji i jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj. U tri dana, koliko traje manifestacija, održat će se već tradicionalna izložba karikatura, predstava za djecu te stand-up comedy show za odrasle.





Tradicionalna manifestacija Dani humora i ove je godine započela otvorenjem izložbe karikatura Hrvatskog društva karikaturista u prostoru Gradske knjižnice. Predstavljeni su najbolji radovi hrvatskih karikaturista i izložbu zaista vrijedi razgledati. Nazočne su pozdravili, ispred Hrvatskog društva karikaturista, predsjednik Davor Trgovčević, ispred organizatora Otvorenog učilišta Oroslavje, ravnateljica Mirta Barić, gradonačelnik Ivan Tuđa i zamjenica župana Jasna Petek.



Nakon službenog dijela otvorenja druženje je nastavljeno uz mali domjenak, a predsjednik DHK Davor Trgovčević i dopredsjednik Milan Lekić Lex crtali su portretne karikature svih onih koji su željeli stati pred njihovu olovku.

Izložba se u sljedećih 14 dana može razgledati u Gradskoj knjižnici.




Voditelj programa Franjo Ordanić je „pod hitno“ uokvirio svoju portret-karikaturu.


Cilj ove manifestacije je promicanje i očuvanje tradicije humoristično-satiričnog izražaja kroz formu karikature i šaljivog teksta, a sve u svrhu da bi dvadeset godišnja tradicija održavanja ove priredbe i dalje opstala i ostala nova i nadahnuta u umjetničkom i stvaralačkom smislu. Priredba je svojim sadržajem i prije svega kvalitetom ušla u kalendar kulturnih događanja u Krapinsko-zagorskoj županiji.









 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor