Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna











U Oroslavju se održavaju 19. Dani humora, te je tom prigodom u Društvenom domu Gornje Oroslavje otvorena tradicionalna izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista.


Jasna Ferček, ravnateljica Otvorenog učilišta Oroslavje u uvodnom je predstavljanju naglasila da će izložba nakon Oroslavja nastaviti putovanje i biti predstavljena u Radoboju, Klanjcu, Svetom Križ Začretju i Humu na Sutli.
Davor Trgovčević, predsjednik HDK rekao je da je ova izložba (s oko 100 radova od 44 autora) već bila postavljena u Drobaku (Norveška), Sesvetama i Ivanić Gradu.
Predstavljanje izložbe prate Hrvoje Kovačević (pisac i bivši karikaturista) sa suprugom i Ivan Tuđa (gradonačelnik Oroslavja).

U glazbenom dijelu nastupio je Željko Grozaj i prijatelji na tamburici.




Susret nakon 15 godina. Hrvoje Kovačević i Zdenko Puhin (tajnik HDK) prisjećaju se djelovanja HDK ranih devedesetih godina.
U međuvremenu Hrvoje Kovačević je završio arhitekturu i postao profesionalni pisac, a živi u Stubičkim Toplicama. Crtao je karikature u Studentskom listu, Poletu, Oku, Sportskim novostima, Reviji SN, Startu i drugdje.
Do sada je objavio niz romana za odrasle (Ciganska nevjesta, Dora, Mali otrov, Dragi pokojnik, Ingin bijeg i Naserova smrt ...), te romana i slikovnica za djecu: Anđelova šala, General Kiro miš, Idemo dalje, Ljubav Gagule Petoga, Tajna graditelja straha, Tajna mačje šape, Tajna ribljeg oka, Tajna šaptača lubenicama, Tajna šutljivog dječaka, Tajna Titana Horvata ...

Kao i obično najvredniji na otvorenju izložbe bio je Milan Lekić Lex, koji je svojim brzim portret karikaturama oduševio sve prisutne ...



... a nakon toliko crtanja se i ogladni.



 
 
Copyright © 2001-2010 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor