Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









NIK TITANIK NASTAVLJA PUTOVANJE
STIGAO DO MOSLAVINE




Nakon impresivnog otvorenja retrospektivne izložbe Nika Titanika krajem 2019. godine u Muzeju Mimara, ‘Kronika hrvatske gluposti’ sada je u Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini.





Nakon Mimare izložba je tijekom 2020. i 2021. nastavila svoje putovanje. Lani je bila postavljena u Galeriji ‘Pet kula’ u Motovunu i Domu kulture Nova Gradiška, dok je ove godine tijekom travnja bila u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga.





Izložba našeg vrhunskog karikaturista Nika Titanika, koji korijene vuče iz Zagorja, u Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini otvorena je u srijedu, 12. svibnja. Posjetitelja i Nikovih obožavatelja bilo bi i više, no epidemiološke mjere se moraju poštivati. Onima, koji su imali sreće ‘upasti’ na otvorenje, s par riječi hvale o Niku Titaniku obratila se ravnateljica Muzeja Jasmina Uroda Kutlić, kustosica izložbe Sonja Švec Španjol predstavila je izložbu, a Nik Titanik se zahvalio svima na dolasku i gostoprimstvu. Izložbu je otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.





Izložba ostaje otvorena do 4. lipnja. Potom Nik putuje dalje. U rujnu će izložba biti predstavljena u Svetoj Nedelji, u prosincu u Muzeju grada Pakraca, a početkom 2022. u Galeriji umjetnina Grada Slavonskog Broda.



Stranica iz ukoričenog strip albuma “1573“ autora Nik Titanika. Vrijeme je to Seljačke bune…







 
 
Copyright © 2001-2021 Hrvatsko društvo karikaturista