Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna
MEĐUNARODNA IZLOŽBA
KARIKATURA SISAK 2015
Jazz & Blues


Prva međunarodna izložba karikatura u Sisku “MIKS 2015” na temu “Jazz & Blues”, otvorena je u galerijskom prostoru sisačkog Gradskog muzeja.

Na objavljeni natječaj odazvali se 218 autora iz 55 zemalja, koji su poslali 481 rad, a za izložbu je odabrano njih 66. U sklopu izložbe postavljene su i karikature članova žirija prvog MIKS-a, Damira Novaka, Nika Titanika, Darijane Gotal Sokolović, Damira Kukuruzovića i Nenada Ostojića.

Temu MIKS-a 2015, "jazz & blues", odabrao je organizator izložbe, hrvatski karikaturist Nenad Ostojić. Tema prve međunarodne izložbe poklopila se sa obilježavanjem 10 godina Siscia open jazz & blues festivala, kojeg godinama uspješno vodi i organizira glazbenik Damir Kukuruzović.


Prva nagrada / First Prize Andrei Popov (Rusija)
Druga nagrada / Second Prize Valentin Dubinin (Rusija)
Treća nagrada / Third Prize Alrezi Pakdelu (Iran)Suorganizatori, pokrovitelji i promotori izložbe su Hrvatsko društvo karikaturista, Grad Sisak, Gradski Muzej Sisak, Turistička zajednica grada Siska, Novi sisački tjednik i Siscia Jazz klub, Internacionalni magazin Fenamizah, e-magazin Good Humor Party i restoran Štuka iz Petrinje. br>
Dodijeljeno je i pet posebnih priznanja MIKS-a, a proglašeni su i dobitnici posebnih nagrada koje su dodijelili međunarodni časopisi Fenamizah (Turska) i Good Humor Party (Poljska). br>

Posebno priznanje / Special Mention Roko Idžojtić – Hrvatska
Posebno priznanje / Special Mention Zoran Petrović – Njemačka
Posebno priznanje / Special Mention Arash Foroughi – Iran
Posebno priznanje / Special Mention Nikola Angelkoski – Makedonija
Posebno priznanje / Special Mention Oleksiy Kustovsky (Kusto) – Ukrajina
Posebnu nagradu (Special Award) internacionalnog e-časopisa Fenamizah iz Turske, dobio je Jiri Srna iz Češke.
Posebnu nagradu (Special Award) internacionalnog e-časopisa Good Humor Party, dobio je Goran Ćeličanin iz Srbije.
Svojim su nastupom otvorenje izložbe popratili jazz gitarist Damir Kukuruzović i članovi njegovog sastava Django Group.Vijesti iz kulture:

http://www.hrt.hr/enz/vijesti-iz-kulture/ 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor