Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









TRADICIONALNA IZLOŽBA
NAŠLI SU NAČIN




Brojne karikature na 13. Međunarodnoj izložbi karikatura u Malom Mihaljevcu


2020. godine u Malom Mihaljevcu otkazane su dvije izložbe karikatura, razlog je globalno poznat, ali krajem godine postojala je želja za napraviti još jednu i to 13. Međunarodnu izložbu karikatura u Malom Mihaljevcu.





Radovi su tiskani na baner koji je postavljen na otvorenom i moći će se razgledati nekoliko mjeseci. Prilikom postavljanja izložbe došlo je do katastrofalnog potresa s epicentrom u Sisačko moslavačkoj županiji. Zbog te situacije nije se obavilo otvaranje izložbe, a nije se ni išlo u javnost kao poziv na izložbu. Autori karikaturisti koji su izlagali ili bili u Malom Mihaljevcu poslali su po jednu karikaturu s temom nove 2021. godine.



Srećko Puntarić Felix


Organizator je Udruga žena Mali Mihaljevec, pokrovitelj Općina Sveti Juraj na Bregu, a izložbu podržavaju Udruga mladih, Nogometni klub i DVD Mali Mihaljevec. Poziv karikaturistima da sudjeluju na izložbi uputio je Damir Novak.

- Dragi naši sumještani, U Novoj nek vas prate bolji dani. Ljubavi, zdravlja i mnogo sreće, Tuga nek vas neće. Jer lijepo je biti dio našeg sela, Krase nas zajedništvo i dobra djela. Mihaljevec je Mali ko divna dama, Nikad neće ostati sama, Jer lijepo je živjeti u selu s Vama - napisao je Vedran Kovačić, predsjednik VMO Mali Mihaljevec.

- Udruga žena Vam želi čestit Božić, Da svaku ženu sluša možić, dečko pak curu i da bude pure na tanjuru. Želimo da Vam bude i uspješna godina nova, u novčaniku uvijek lova. Da se bolja vremena vrate, i živite najbolje što znate - poruka je organizatora izložbe, Udruge žena Mali Mihaljevec.



Jiri Srna



Nik Titanik


Autori karikaturisti zastupljeni na izložbi:

Srećko Puntarić – karikaturist Večernjeg lista - Zagreb
Nik Titanik - Nikola Plečko - karikaturist 24 sata- Zagreb
Zdenko Puhin - Zagreb
Davor Trgovčević - Zagreb
Milan Lekić - Lex - Zagreb
Ana Gezi - Zagreb
Nataša Rašović - Zagreb
Petar Pismestrović karikaturist - Kleine Zeitung - Austrija
Darko Drljević – Crna Gora
Luka Lagator – Crna Gora
Mirek Vostry - Češka
Jiri Srna - Češka
Pavel Ryhtarshik - Češka
Fero Bojničan - Slovačka
Boris Oblak - Slovenija
Milan Alaševič - Slovenija
Miro Georgievski - Sjeverna Makedonija
Krešimir Kveštek - Vrbovec
Ivan Sabolić – Sesvetski Kraljevec
Mila Lončar - Osijek
Marko Ivić - Solin
Željko Pilipović - karikaturist Regionalnog tjednika- Varaždin
Jasminka Bijelić Ljubić - Varaždin
Marina Braović - Šenkovec
Damir Novak – Mali Mihaljevec


E.M., MEDJIMURJE, međimurski Internet portal https://emedjimurje.net.hr/vijesti/drustvo/3959454/nasli-su-nacin-brojne-karikature-na-13-medjunarodnoj-izlozbi-karikatura-u-malom-mihaljevcu/?fbclid=IwAR1cK7ygV4o70t70cbNJNlEHEBjay7NZ6SmZYULL2xf4pnT147E10-oF1zQ







 
 
Copyright © 2001-2021 Hrvatsko društvo karikaturista