Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna







7. IZLOŽBA KARIKATURA LASTOVO 2014

Ovogodišnja izložba, na udaljenom škoju, uspješno je otvorena 19. srpnja i trajat će do konca turističke sezone. Izložba je postavljena u RESTORANU AMFORA u LASTOVU kao i svih godina do sada.

Svojom nazočnošću izložbi su dali pozitivan ton dva „mladića“ iz Splita; Mladen Vuković, novinar i urednik na RADIO SPLITU i komičar Ivan Delaš (Baba Manda), koji je svojim nastupom uveseljavao nazočne. Bilo je puno smijeha i vedrine u izložbenom prostoru. Odlično!

Nažalost nitko od nagrađenih autora nije došao unatoč nagovaranju. Šteta!

Pozitivno je što je najviše do sada sudjelovalo autora (47) s ukupno 120 radova. Od ukupnog broja radova 71 je EKO karikatura, a 49 su PORTRET karikature.



NAGRADU od 1500 kn na temu EKOLOGIJE dobio je BRUNO BUDROVIĆ (Slavonski Brod),a PRIZNANJA su dobili MARKO IVIĆ (Solin), DAMIR NOVAK (Lopatinec) i SREĆKO PUNTARIĆ (Zagreb).



NAGRADU od 1500 kn za PORTRET KARIKATURU dobio je MIROSLAV GERENČER (Osijek), a PRIZNANJA su dobili ANA GEZI (Zagreb), TOMISLAV KAURIN (Osijek) i DAVOR TRGOVČEVIĆ (Sesvete).

U prvoj rečenici sam rekao da je izložba uspješno otvorena, ali... Bila je velika borba u mojoj glavi. Muko moja, novaca malo, traženje izvora, moljakanje i sve što ide uz organizaciju ovakvih manifestacija. Bilo pa prošlo i ne ponovilo se!

Jako mi je drago što su se mnogi, za naše pojmove, javili na raspisani natječaj. Hvala svima !



Svetislav Pinjuh, organizator izložbe



 
 
Copyright © 2001-2014 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor