Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









MALI MIHALJEVEC:
SMIJEH NAM DANAS ITEKAKO TREBA


U Društvenom domu u Malome Mihaljevcu, 11. travnja otvoreni su Dani humora. Manifestacija je trajala tri dana, a započela je kreativno – radionicom crtanja karikatura za djecu koju je održao Krešimir Kveštek iz Vrbovca.

– Počeli smo s osnovama, pričali smo o tome što je karikatura, a zatim su djeca nacrtala karikature i napravili smo malu izložbu s tim radovima. Danas na izložbi predstavljam i svoje karikature.




Na otvaranju izložbe Ivan Sabolić, Krešo Kveštek i organizator Damir Novak





U večernjem terminu službeno je otvorena izložba karikaturista Krešimira Kvešteka koji se rado odazvao na poziv Damira Novaka, poznatog karikaturista i prvog organizatora ove manifestacije.

– Danas na izložbi predstavljam i svoje karikature. Moje prvo djelo te vrste izašlo je u „Glasu Slavonije“ 1992. godine, a radio sam i za „Novi list“ i za „Vjesnik“. Hrvatsko društvo karikaturista inače organizira izložbe karikatura i izvan Hrvatske, pa smo tako svoje radove predstavili u Belgiji, Turskoj, Austriji, Francuskoj, Crnoj Gori i drugdje. Karikatura kao umjetnost još uvijek živi, možda ne više toliko u novinama, ali zaživjela je na Internetu i u digitalnim medijima. Karikaturisti su se malo prilagodili situaciji, pa radimo više portret-karikatura, rekao je Kveštek.









Smijeh i dobro raspoloženje doista su dominirali ambijentom Društvenoga doma. Vrijedi spomenuti da je ovo čak sedma takva izložba u Malome Mihaljevcu u tri godine. Revitalizacija zanimljive umjetnosti kojom se ne bavi mnogo ljudi, uključivanje djece u društveni život i suradnja nekoliko ključnih udruga svakako predstavljaju uzor za pljesak i – smiješak.











 
 
Copyright © 2001-2018 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor