Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









DODIJELJENE NAGRADE KLOPOTEC


Čak 115 radova iz cijele Hrvatske, ali i drugih zemalja pristiglo je na 1. književni natječaj Varaždinskih vijesti za kratke priče, pjesme i karikature humorističkoga i satiričkoga žanra – Klopotec, a troje najboljih nagrađeno je, 17. siječnja, uz prigodno druženje u varaždinskom Old City Pubu.


Josip Kovačević - Enco, prva nagrada


Prva nagrada pripala je Josipu Kovačeviću iz Sesveta za karikaturu 'Krunica', druga nagrada pripala je Aneti Dropulji iz grada Calwa u Njemačkoj za pjesmu 'Hipsteru moj', a treća nagrada pripala je Zdenki Maltar iz Novog Marofa za priču 'Malo vekši šrajf'.

Naime, Klopotec je šaljivi prilog Varaždinskih vijesti, čiji je prvi broj objavljen 24. studenoga 1955. godine, kao dodatak Varaždinskih vijesti, a 1961. godine u listu počinje izlaziti stalna rubrika karikature – Klopotec.

U konkurenciji je bilo ukupno 99 radova, a pobjednici su proglašeni 10. siječnja na Svjetski dan smijeha. O njima je odlučivao žiri u sastavu Mirela Fuš, urednica časopisa Književnost uživo, Iva Tkalec, književnica i Nikola Leskovar, novinar.



 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor