Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna










GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA
ČLANOVA HDK



Godišnja izložba karikatura Hrvatskog društva karikaturista predstavila je 150 novih radova svojih članica i članova.


U galeriji Zvonimir“ u Zagrebu 15.10.2019. otvorena je GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK u prisutnosti velikog broja zainteresiranih posjetitelja.








Izložbu je otvorio predsjednik HDK Davor Trgovčević i posebno zahvalio Galeriji Zvonimir na dugogodišnjem gostoprimstvu.

Na GODIŠNJOJ IZLOŽBI KARIKATURA ČLANOVA HDK društvo je ponovno iskoristilo priliku da predstavi veliki broj hrvatskih autora, one najpoznatije koji objavljuju karikature u dnevnom tisku ali i one manje poznate široj hrvatskoj javnosti koji objavljuju karikature u lokalnim listovima ili vrijedno skupljaju nagrade na međunarodnim festivalima karikature. Na izložbi, koja se tradicionalno održava već 34 godine koliko udruga i djeluje, izloženo je 150 radova od 44 karikaturista.





Zaseban veći prostor ovogodišnje izložbe zasluženo su dobile članice Hrvatskog društva karikaturista Nataša Rašović, Ana Gezi, Mila Lončar i Zrinka Ostović koje su na žalost njihovih kolega u velikoj manjini u društvu.





Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem promicanja karikature u Hrvatskoj kao i promicanja hrvatske karikature u svijetu. HDK tijekom godine organizira izložbe u brojnim hrvatskim gradovima a među najznačajnije svako pripada međunarodni festival koji se pod nazivom „Zagreb“ ove godine organizirao po 24. puta, što je u svijetu karikature respektabilan broj.








Izložba je predstavljena u tisku kao i na velikom broju portala, a na „svojoj“ stranici HRT Vrijeme i promet predstavio ju je Zoran Vakula, glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije.


https://www.hrt.hr/511067/vrijeme-i-promet/bilo-bura-ili-jugo-tu-je-meteokarikatura


Izložbe karikatura imaju posebnu važnost posljednjih godina u kojima je karikatura gotovo potpuno i to sasvim neopravdano izgubila svoje mjesto u hrvatskim tiskanim medijima. Dokaz velikog interesa publike za karikaturu je i ova izložba i veliko zanimanje posjetitelja na otvaranju. Izložbu prati katalog koji su osim sudionika dobili i posjetitelji otvorenja izložbe.

Izložba je za posjetitelje otvorene do 25.listopada 2019., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati.




 
 
Copyright © 2001-2019 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor