Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









HDK U IVANIĆ-GRADU

U srijedu, 01. veljače 2023. po 22. put za redom gostovalo je Hrvatsko društvo karikaturista u Ivanić-Gradu. Ovaj put postavljeno je 75 radova, izbor iz 27. Međunarodne izložbe izložbe “Zagreb” koja je sredinom 2022. godine održana na temu “Vaterpolo” koju je HDK organiziralo u suradnji sa Hrvatskim vaterpolskim savezom, a sve u sklopu Europskog prvenstva održanog u Splitu.






Frano Cebalo





Ovo je prvo, ali nadamo se svakako ne i posljednje gostovanje ove izložbe u nekom od hrvatskih izložbenih prostora. Domaćini iz Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad pobrinuli su se za pozivanje brojnih posjetitelja, dobru atmosferu i obavezne pokladne krafne i druge delicije.






Marijan Pavečić


Izložbu su zajedničkim snagama otvorili ravnatelj POU Dražen Malec, voditeljica Centra za obrazovanje i kulturu Zrinka Radašević, te predstavnici HDK Davor Trgovčević i Nik Titanik, a kao i puno puta do sad glavna atrakcija i “dodana vrijednost” za posjetitelje bilo je crtanje brzopoteznih portretnih karikatura koje su odradili Milan Lekić-Lex i Krešimir Kveštek.

Izložba je otvorena do 28. veljače.












Steffan Provijn (Belgija)

















 
 
Copyright © 2001-2023 Hrvatsko društvo karikaturista