Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA
ČLANOVA HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA




U galeriji „Zvonimir“ u utorak 13. listopada otvorena je GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA.

Radi pandemije koronavirusa na izložbi su uvedene sve mjere zaštite: maske za lice, socijalna distanca za posjetitelje izložbe, a i domjenak je otkazan za bolja vremena. Sve to nije spriječilo da na otvaranje izložbe dođe zadovoljavajući broj zaljubljenika u karikaturu.



Izložbu je otvorio predsjednik HDK Davor Trgovčević


Kao i uvijek društvo je iskoristilo priliku da predstavi veliki broj hrvatskih autora, one najpoznatije koji objavljuju karikature u dnevnom ili tjednom tisku ali i one manje poznate široj hrvatskoj javnosti. Izloženo je oko 140 radova od 49 članova HDK.


Katalog izložbe pogledajte ovdje


Na izložbi posebno je obrađena tema pandemije koronavirusa i (ne)uspješno balansiranje između borbe protiv virusa i ekonomskog opstanka.

Izložba je za posjetitelje otvorena do 23.listopada 2020., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10.30 do 17.30 sati.



Izložbu su postavili Davor Trgovčević, Milan Lekić, Nik Titanik, Sanja Sabolić, Krešimir Kveštek, Zdenko Puhin i Zoran Hajko



Pano sa karikaturama Josipa Kovačevića i Slobodana Butira






















 
 
Copyright © 2001-2020 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor