Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA
ČLANOVA HDK




U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 13. listopada 2020. s početkom u 18 sati, bit će otvorena GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA.

Izložba je za posjetitelje otvorene od 14. do 23.listopada 2020., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10.30 do 17.30 sati.





Iako su ove godine zbog pandemije koronavirusa otkazane brojne izložbe, pa tako i izložbe karikatura koje su se trebale dogoditi tijekom posljednjih mjeseci, to ne vrijedi za izložbu članova HDK koja se održala svake od posljednjih 35 godina koliko društvo postoji, uključujući i ratne godine. Osim želje da se ova tradicija ne prekine, tome svakako doprinosi i veličina izložbenog prostora galerije „Zvonimir“ u kojem je relativno lako poštovati epidemiološke uvjete i socijalnu distancu.

Na GODIŠNJOJ IZLOŽBI KARIKATURA ČLANOVA HDK društvo kao i uvijek koristi priliku da predstavi veliki broj hrvatskih autora, one najpoznatije koji objavljuju karikature u dnevnom tisku ali i one manje poznate široj hrvatskoj javnosti koji objavljuju karikature u lokalnim listovima ili vrijedno skupljaju nagrade na međunarodnim festivalima karikature. Bit će izloženo 140 radova.

Osim uobičajenih tema koje zanimaju karikaturiste, posebno je naravno obrađena tema pandemije koronavirusa i (ne)uspješno balansiranje između borbe protiv virusa i ekonomskog opstanka.



Damir Novak


Izložbu prati katalog koji će osim sudionika dobiti i posjetitelji otvorenja izložbe.

Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem promicanja karikature u Hrvatskoj kao i promicanja hrvatske karikature u svijetu. HDK tijekom godine organizira izložbe u brojnim hrvatskim gradovima a među najznačajnije svako pripada međunarodni festival koji se pod nazivom „Zagreb“ ove godine organizira po 25. puta, što je u svijetu karikature respektabilan broj i također kao i godišnja izložba HDK nije otkazana unatoč pandemiji.







 
 
Copyright © 2001-2020 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor