Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna







SUSRET


Na otvorenju međunarodnog festivala „Zagreb 2014“ specijalni gosti su trebali biti predstavnici European Carton Centra Kruishoutem (http://www.ecc-kruishoutem.be/contact_ENG.html ) gospoda Rudy Gheysens, predsjednik centra te njegovi kolege Paul De Ruyck i Dominique Termote.

Radi promjene termina otvaranja festivala i nemogućnosti promjene avionskih karata to se na žalost nije dogodilo, ali nije obeshrabrilo naše belgijske prijatelje da obave svoju posjetu Hrvatskoj i Hrvatskom društvu karikaturista koja se planirala i dogovarala duže od godinu dana.



Vjerujemo da smo se kao domaćini pokazali u dobrom svjetlu što su gosti jasno i dali do znanja. Osim dočeka na aerodromu u nedjelju, družili smo se i tijekom ponedjeljka kada su gosti u prostorijama HDK pokazali jednu kraću prezentaciju rada svog centra i informirali se o našem radu i djelovanju.

Veći dio razgovora odnosio se na dogovaranje predstavljanja belgijske karikature u Hrvatskoj što će se najvjerojatnije dogoditi na proljeće kao i predstavljanje hrvatske karikature u Belgiji što bi trebalo biti na jesen sljedeće godine. Ovo je nastavak serije predstavljanja HDK (Norveška, Francuska, Turska i Austrija) pa se sada doista već može govoriti o tradiciji i kontinuitetu, ali i predstavljanja drugih nacionalnih karikatura u Hrvatskoj koja će ove godine nadamo se započeti s turskom izložbom u rujnu.

Iako se razgovaralo i o relativno lošijem položaju karikature posljednjih godina u Belgiji u odnosu na razdoblje prije toga, sa zavišću smo mogli slušati neke podatke i brojke koje hrvatski karikaturisti mogu samo sanjati.

Gostiti su u srijedu otputovali na dvodnevni izlet u Split, gdje im je na kratko domaćin ponovo bio Lex koji je slučajno tog dana boravio u Splitu.





 
 
Copyright © 2001-2014 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor