Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna




HDK U GALERIJI ZVONIMIR


U petak, 02. studenog u galeriji “Zvonimir” Ministarstva obrane otvorena je tradicionalna godišnja izložba društva. Poprilično veliki prostor galerije bio je pristojno popunjen brojnim članovima HDK ali i brojnim ljubiteljima karikature.



HDK je iskoristilo priliku da predstavi veliki broj autora, one najpoznatije koji rade karikaturu u dnevnom tisku ali i one „anonimne“ koji objavljuju karikature u lokalnim listovima ili rade i šalju karikature samo na festivale karikature u svijetu. Izložbu vrijedi pogledati, jer među desecima karikatura dominiraju lucidne, britke kritike društvenih turbulencija koje su obilježile ove krizne godine, portret karikature, ali i gegovi iz svakodnevnog života.


Izložbu su otvorili Davor Trgovčević i prof. Zoran Batušić


Izložbu su otvorili voditelj galerije prof. Zoran Batušić i predsjednik HDK Davorin Trgovčević, koji je iskoristio priliku da goste upozna i s ostalim aktivnostima društva, uključujući nedavno predstavljanje hrvatske karikature u Francuskoj kao i najavu gostovanja u Turskoj.

Posebno je istaknuta i činjenica da su na ovogodišnjoj izložbi postavljeni i radovi Ivice Percla u znak sjećanja na petogodišnjicu njegovog preranog odlaska.


Izložbi je prisustvovala i gđa Percl


Otvorenje izložbe je tradicionalno iskorišteno za dodjelu priznanje "Mladen Bašić Bibi", koje nosi naziv po preminulom uglednom karikaturistu, dugogodišnjem predsjedniku i jednom od osnivača Hrvatskog društva karikaturista. Priznanje je dodijeljeno Tomislavu Ožaniću, za doprinos i razvitak karikaturalnog stvaralaštva i djelovanje u HDK.


Zasluženo priznanje Tomislavu Ožaniću je predao predsjednik HDK Davor Trgovčević


Posebno veseli činjenica da je ovogodišnja izložba izvrsno medijski popraćena kako u najavi same izložbe tako i neposredno poslije nje. Ujutro na dan izložbe na HTV-u u emisiji Dobro jutro Hrvatska gostovali su Nik Titanik i Milan Lekić Lex. U večernjem Dnevniku 3 prikazano je otvaranje izložbe te razgovor sa Nik Titanikom, Otom Reisingerom, Davorom Trgovčevićem i Darijanom Gotal (našom članicom iz Siska). Izložba je predstavljena na radio Sljemenu (razgovor sa predsjednikom HDK), kao i na velikom broju web stranica.


Oto Reisinger je detaljno razgledao izložbu …





… a tajnik HDK se divio svojim radovima


Više slika može se pogledati na Facebook stranici HDK – OVDJE www.facebook.com/media/set/?set=a.300937193349254.63983.225021337607507&type=1



 
 
Copyright © 2001-2012 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor