Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna











GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA


U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u petak, 2. studenog 2012. s početkom u 18 sati, biti će otvorena GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK. Izložba članova Hrvatskog društva karikaturista otvorena je za posjetitelje od 2. do 9. studenog 2012., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 11 do 18 sati. Ulaz slobodan.


Ivica Percl, (1945. - 2007.)


Ova izložba je nastavak nastojanja hrvatskih karikaturista da svoje radove predstavi gledateljstvu kroz izložbe, obzirom da to posljednjih godina teško uspijevaju kroz ostale medije, pretrpane svakodnevnim aferama.

Na izložbi se predstavlja 50-ak članova društva sa 100-ak radova, a mogu se vidjeti i radovi s nedavno održane izložbe hrvatske karikature u Francuskoj koja je održano u sklopu velikog predstavljanja hrvatske kulture u Francuskoj pod nazivom „CROATE LA VOICI, Festival Croate en France“.

Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem da pomogne svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj, te promicanja hrvatske karikature u svijetu. Hrvatski autori su sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature osvojili niz značajnih nagrada i priznanja te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature.


Frano Cebalo



 
 
Copyright © 2001-2012 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor