Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna




ANA GEZI:
"TKO CRTA ZLO NE MISLI"

Galerija Greta, 9.2. - 14.2.2015.

U snježni ponedjeljak u 9. veljače u galeriji „Greta“, Ilica 92, predstavljena je izložba Ane Gezi u prostoru koji se pokazao idealnim za izlaganje većeg broja karikatura na višestruke teme sociopolitičke, erotske i umjetničke stvarnosti. Ana se predstavila javnosti s ukupno 60-tak radova od kojih su neki bili izravna referenca na tragediju Charlie Hebdo, kao što to nagovješćuje i sam naziv izložbe "TKO CRTA ZLO NE MISLI". Njime se podrazumijeva da umjetnik karikaturist može kreativno upražnjavati svoju slobodu izražavanja dokle god ona ne uvrijedi slobodu drugoga i ne cilja toliko nisko ili neukusno da na kraju promaši svoj cilj.





Vodstvo galerije je tog ponedjeljka omogućilo jedan sjajan event pun vedrine i necenzurirane satire i autorica im je neopisivo zahvalna na pomoći i pruženom prostoru u kojemu je bilo moguće izložiti toliko puno radova manjeg formata. Oni koje nije omeo snijeg koji je uporno i dugo u noć neprestano padao navratili su u Gretu i bacili pogled na brojne karikature autorice iz mlađe generacije HDK-a, od kojih je mnoge izložila po prvi puta u javnosti, čak bez prethodnog izlaganja na facebook stranici. Uz brojne goste, događaj su svojim prisustvom počastili i članovi HDK među kojima su bili tajnik Zdenko Puhin, potpredsjednik Milan Lekić-Lex, Nataša Rašović, Krešimir Kveštek ... Izložba traje do petka 14. 2. te i dalje podjednako poziva i mlade i starije generacije da joj se slobodno prepuste i neobavezno, opušteno nasmiju. Isto tako, u slučaju da neki ne stignu na izložbu, uvijek mogu posjetiti Aninu službenu Facebook stranicu.

Iz Zagreba, da predstave naše Društvo i izložbu stigla je ekipa: Davorin Trgovčević, predsjednik Društva, Zdenko Puhin, tajnik i dopredsjednik Milan Lekić Lex.


Autorica izložbe Ana Gezi


Trojka iz HDK: Krešo Kveštek, Milan Lekić Lex i Zdenko Puhin





 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor