Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









I ove godine od 20. do 27. kolovoza u Svetom Križu Začretju održava se 48. TJEDAN KULTURE, ZABAVE I ŠPORTA u organizaciji grada i Udruge za kulturu, zabavu i šport.





Više od 60 događanja, među kojima pet izložbi, isto toliko kazališnih predstava, 14 koncerata i 19 manifestacija vezanih za sport i rekreaciju pokazuju da je program 48. po redu Tjedna kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju, bogatiji nego ikad i da će svatko uistinu moći pronaći ponešto za sebe.








Prvog dana Tjedna kulture u dvorcu Sveti Križ Začretje održano je otvorenje izložbe karikatura “Felix u gostima” Srećka Puntarića. O izložbi je govorila i doktorica Nada Jačmenica autorica knjige “Pozabljeni smiehi” autorica zbirke kajkavskih pjesama, a koju je ilustrirao Srećko Puntarić Felix.

Između ostaloga rekla je: „Kako je u medicini najvažnije postaviti dijagnozu, ja ću se, u tu svrhu, poslužiti riječima francuskog književnika iz 18 st. koji kaže: „Od svih izgubljenih dana, najizgubljeniji je onaj u kojemu se nismo nasmijali.“

A da i sami ne bismo bili izgubljeni u svojim lošim danima, nevoljama ili istinskim bolestima, kao i niz godina do sada tako i večeras, pobrinuo se Felix jer on i medicina jednako i točno tvrde: Smijeh je lijek. Znanost o smijehu kaže da on povećava našu spontanost, smanjuje agresivnost, najbolji je antidepresiv koji umanjuje i bol te pojačava imunitet. S osmijehom smo, još k tome, uvijek ljepši i privlačniji.“


Na kraju otvorenja izložbe vlasnica svetokriškog dvorca Mirna Flögel Mršić biranim je riječima govorila o Felixovom radu i otvorila izložbu.





 
 
Copyright © 2001-2016 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor