Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









Izložba HDK u
Državnom hidrometeorološkom zavodu








U petak 21. travnja u sklopu manifestacije "Meteorolozi o umjetnoj inteligenciji" a sve u sklopu šireg obilježavanja Svjetskog dana knjige, u zgradi "Kraša" na Ravnicama, u prostoru koji trenutno koristi Državni hidrometeorološki zavod otvorena je i izložba karikatura na temu meteorologije. Izbor radova iz naše Međunarodne izložbe "Zagreb" održane u suradnji sa Zoranom Vakulom.



Voditeljica knjižnice DHMZ-a Ivančica Mihovilić na otvorenju


Sve je počelo već rano ujutro snimanjem priloga za emisiju "Dobro jutro Hrvatska", a glavni program je trajao od 10,30 pa sve do 13,00.



Zoran Vakula, Zlata Muck i Davor Trgovčević


Izložba će ostati kao trajni postav i to na čak dvije etaže, a kako je rečeno na samom otvaranju nikada na jednoj izložbi nismo imali toliko stručne i kompetentne publike. Program je vodila voditeljica knjižnice Ivančica Mihovilić koja se doista potrudila da se ova izložba uspješno organizira u relativno kratkom vremenu.











Uz više nastupa pjesnika i pjesnikinja koji su ujedno i djelatnici i suradnici DHMZ-a vrijedno je spomenuti da je održana i promocija nove slikovnice "Kapljičasta" koju je zajedno osmislio i realizirao uspješni i dokazani dvojac Zoran Vakula i Nik Titanik.






Nik Titanik radi brojnih dužnosti o obveza koje dijelom dolaze i sa novom funkcijom predsjednika HDK nije mogao biti prisutan, pa je u ime HDK govorio dopredsjednik Davor Trgovčević.




 
 
Copyright © 2001-2023 Hrvatsko društvo karikaturista