Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









10. UMJETNIČKI KAMP
Baja 2019, Mađarska










U mjestu Baja u Mađarskoj upravo je završio 10.Umjetnički kamp na koji su se mogli prijaviti karikaturisti svijeta. Kotizacija od 35 EUR-a pružila je sudionicima 10 dana smještaja, prostor za crtanje, te doručak i večeru. Sudionici su se odužili crtanjem i sudjelovanjem na završnoj izložbi.



Erdogan Karayel (član uredništva njemačko-turskog satiričnog časopisa “Don Quichotte”) nacrtao je portret karikaturu Damira Novaka.



Damir Novak i Erdogan Karayel


Projekt ima za cilj da uspostavi i održava učinkovite i kontinuirane profesionalne kanale komunikacije između domaćih i međunarodnih aktera u suvremenoj umjetnosti i dizajnu, te da promiče i podržava međunarodnu prisutnost i integraciju umjetnika …



Portret karikatura Milana Alaševića iz pera Erdogan Karayela.



Milan u koloru


Na kampu su sudjelovali članovi Hrvatskog društva karikaturista Damir Novak i Milan Alašević, te Majed Badra (USA), Anatoliy Stankulov (Bugarska), Török Tivadar (Mađarska), Hijab Demirci (Turska), Erdogan Karayel (Njemačka), Radoslav Ivanov (Bugarska), Vladomir Tsonevski (Bugarska), Carita Siren (Švedska), Falusi Katalin (Mađarska), Hunya Márta (Mađarska), Varga Erik (Mađarska) i Maria Plotena (Češka)





Baja je važno lučko pristanište. Prirodne atrakcije u okolici uključuju iznimno lijepu i bujnu prirodu Dunava. Prirodni okoliš i arhitektura daju Baji posebnu atmosferu. Ovaj mali gradić daje mediteranski ugođaj zbog svoje klime, blizine vode i stanovnika. Mnoge izložbe, muzeji, galerije predstavljaju povijest grada, kulturne vrijednosti i živote mještana.











 
 
Copyright © 2001-2019 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor