Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna






IZLOŽBA ČLANOVA HDK
U GARDEN MALL-u





U cilju promocije rada društva i kontinuiteta izložbene djelatnosti u Garden Mall-u, Oporovečka 14 u Dubravi dva tjedna će trajati izložba Hrvatskog društva karikaturista.

Prvog dana, u utorak 20. siječnja, prisutne kupce centra besplatno su crtali članovi HDK koji se bave portretnom karikaturom Milan Lekić, Krešimir Kveštek, Ivan Sabolić i Davor Trgovčević.


Priprema i postavljanje izložbe





Portret karikature crtali su Davor Trgovčević, Krešimir Kveštek, Milan Lekić i Ivan Sabolić

Nakon dvosatnog crtanja desetci ljubitelja karikature su kući otišli s neočekivanim poklonom i uspomenom, a njihove reakcije su po tko zna koji puta dokazale veliku zainteresiranost publike za karikaturu. S obzirom na broj ljudi koji će tijekom dva tjedna pohoditi Garden Mall, ovo će nesumnjivo biti jedna od posjećenijih izložaba društva.


Karikatura Živko Nimac



Na web stranici GARDEN MALL-a piše:

… Na papir nabacamo malo groteske, satire, oštroumnosti, humora. Savršenom lakoćom zapažanja, ogledamo se oko sebe i jasno vidimo tuđu nevolju: netko ima veliki nos, neko klempave uši, neko veliki ego, drugom žena nabija rogove, treći voli zaviriti na dno čašice, četvrti ništa od navedenog, ali živi u Hrvatskoj :) Dokle god je ljudskih mana, umišljenih veličina i dnevne politike, karikaturistima neće manjkati građe i inspiracije.

Karikatura je bijeg od tmurne realnosti i ruganje gluposti, uživajte u umjetnosti karikature u Garden Mallu - od 20.1. do 3.2.2015. Hrvatsko društvo karikaturista je postavilo izložbu s najboljim što domaća karikatura nudi…








Karikatura Slobodan Butir



 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor