Povratak na naslovnicu
Članovi
Festivali
Povijest HDK
Kolumna
Opće informacije
Ime i prezime: Žarko Radovanović
Ulica i broj: Miroslava Posmodija 10
HP broj i mjesto: 42000 Varaždin
Datum i mjesto rođenja: 1978., Varaždin
Zanimanje: dipl. ing. grafike
Telefon: ---
Mob: 091 500 6014
E-mail: zarkorad@gmail.com


Životopis
Rođen sam u Varaždinu 1978. godine gdje i danas živim. U rodnom gradu pohađao sam osnovnu školu i Gimnaziju. U Zagrebu sam završio Grafički fakultet i stekao zvanje dipl. ing. grafike. Od 2002. aktivno radim kao grafički dizajner u proizvodnom i uslužnom sektoru sve do 2008. godine kada, kao suvlasnik, u Varaždinu osnivam vlastitu tvrtku za grafički i web dizajn te fotografiju i promociju - Kreda d.o.o.
Profesionalni život posvetio sam vizualnim komunikacijama radeći na brojnim kreativnim projektima promocije proizvoda i usluga raznih tvrtki u Hrvatskoj. U novije vrijeme kroz profesionalan rad fokusiran sam na grafičku podršku domaćim tvrtkama u segmentu dizajna ambalaže te profesionalne fotografije.
Od 2018. godine aktivno počinjem razvijati umjetnički izričaj te se uključujem u rad varaždinske likovne udruge Art klub - Moje vrijeme. Stvaram u raznim crtaćim i slikarskim tehnikama te me posebno privlači karikatura kao model izražavanja i društvenog djelovanja. Za sada radove objavljujem lokalno i putem interneta, a u likovnoj udruzi vodim radionice crtanja za članove udruge.
U ožujku 2020. godine dobio sam priznanje za najbolju portret karikaturu na natječaju u organizaciji Kerekesh teatra u Varaždinu povodom 11. tjedna smijeha.


Radovi
   


  | Naslovnica | Članovi | Festivali | Povijest | Kolumna |
 
Copyright © 2008. Hrvatsko društvo karikaturista
Design by M.G.