Povratak na naslovnicu
Članovi
Festivali
Povijest HDK
Kolumna




Opće informacije
Ime i prezime: Predrag Raičević ZIG
Ulica i broj: Vidrićeva 40
HP broj i mjesto: 10000 Zagreb
Datum i mjesto rođenja: 08.12.1969., Đakovo
Zanimanje: Dipl.ing.graf.tehnologije
Mobitel: 091 30 555 77
E-mail: predrag.raicevic@gmail.com
web: ---


Životopis

Diplomirao sam na Grafičkom fakultetu u Zagrebu 1993. i od tada, uz manje prekide, radim kao grafički dizajner u nekoliko tvrtki i dizajn studia.

U svom sam se dosadašnjem radu bavio dizajnom skoro pa cjelokupnog grafičkog asortimana (osim novčanica i vrijednosnih papira), prelazeći često i u vode vizualne komunikacije (banneri, totemi, svijetleće reklame) te prostora interneta...

Uza sve to crtam više manje redovno još tamo od srednjoškolskih dana, u početku vođen željom da postanem strip crtač, no kasnije je ta želja splasnula, jer sam je morao zamijeniti nekim drugim, važnijim stvarima egzistencijalnog karaktera. Crtanju se ponovo vraćam sredinom devedesetih kad postajem član Hrvatskog društva karikaturista, a u karikaturi pronalazim novi način svog crtačkog izraza, ovaj put u formi geg crteža, a neposredno uz to i ilustracije.

Tada objavljujem u nekoliko dnevnih novina i specijaliziranih časopisa, a prilično dugo vremena sam imao i stalnu dnevnu rubriku karikature na portalu www.index.hr. S novim dizajnom tog portala je nestala 'moja' rubrika za koju mjesto pronalazim na novoj web adresi, www.metro-portal.hr.

Radim ilustracije i portretne karikature po narudžbi - vjenčanja, rođendani, diplome, mirovine; pojedinačno, u paru ili u grupi, ovisno o željama i potrebama naručitelja...


Radovi
   


  | Naslovnica | Članovi | Festivali | Povijest | Kolumna |
 
Copyright © 2008. Hrvatsko društvo karikaturista
Design by M.G.