Povratak na naslovnicu
Članovi
Festivali
Povijest HDK
Kolumna
Opće informacije
Ime i prezime: Darko Dožaić
Datum i mjesto rođenja: 14.06.1972, Rijeka
Zanimanje: profesor, Pedagoški fakultet, odsjek likovne kulture
Adresa.: Pod Javorovom kosom 1, 51314 Ravna Gora
E-mail: darkodozaic@gmail.com
URL: -

Životopis
Darko Dožaić u sklopu svoga radnog vremena u školi radi s likovnom i strip grupom, a treba istaknuti veliki uspjeh „njegove“ strip grupe na festivalu stripa Crtani romani šou u Zagrebu 2010. godine drugo i treće mjesto i 2011. godine prvo i treće mjesto.

Vlastite izložbe slika održao je sa svojim kolegama, a stalni postav slika nalazi se u hotelu „Jastreb“ u Begovom Razdoblju. U sklopu ravnogorskih večeri sudjeluje na grupnoj izložbi ilustracija i stripa pod nazivom „Zločesta žena“. Crtežima je ilustrirao knjigu kolegice Biljane Trajkovski Višić „Zimovanje djece predškolske dobi“ te izradio logo za ronilački centar Puffer u Rovinju. U mjesnom ski-klubu „Ravnogorac“ je oslikao mural u prostorijama kluba.

Ozbiljniji angažman u crtanju karikatura-humora krenuo je s crtanjem za maturalne pozivnice. U knjizi Josipa Zvonimira Čadeža Lale „Ukupni uradci / Use skup“ napravio je nekoliko crteža u formi karikature. Stilom stripa i humorističnih crteža poslužio se i prilikom izrada pozivnica za svoje izložbe slika ili stripa.

Godine 2014. sudjeluje na 19. Međunarodnoj izložbi karikature na temu „Izumi kroz povijest“, a jedan rad biva izložen u Klovićevim dvorima „rame uz rame“ s poznatim svjetskim i domaćim imenima karikature. To je Dožaića potaklo da nastavi s crtanjem humora i svoju prvu samostalnu izložbu karikatura ima u listopadu 2014. u Ravnoj Gori.

Radovi
   


  | Naslovnica | Članovi | Festivali | Povijest | Kolumna |
 
Copyright © 2001. Hrvatsko društvo karikaturista
Design by Nik Titanik