Autor: Predrag Raičević ZIG

Povratak na naslovnicu
Članovi
Festivali
Povijest HDK
Kolumna
Opće informacije
Ime i prezime: Bojan Senjanović
Ulica i broj: Josipa Vogrinca 19
HP broj i mjesto: 10000 Zagreb
Datum i mjesto rođenja: 2.7.1955., Split
Zanimanje: magistar pravnih znanosti
Pravni fakultet u Splitu
Mobitel: ---
E-mail: b.senjanovic1@gmail.com


Životopis
Bojan Senjanović, rođen u Splitu 2.7.1955.g., živi u Zagrebu. Završio Pravni fakultet, jer je želio biti uvijek u pravu. A onda se oženio i ti planovi su propali.

Karikaturom se bavi od velikih nogu (broj 44). Od 1979 do 1990, za vrijeme osam godina studija i dvije - tri u radnom odnosu, aktivno i profesionalno surađuje i objavljuje u Omladinskoj iskri, Slobodnoj Dalmaciji - podlistak Pomet, Nedjeljnoj Dalmaciji (gdje na zahtjev Miljenka Smoje ilustrira i njegove članke), Večernjaku, Vjesniku, Mladini, ediciji Naš strip, ILGI-ju i Berkinu.

Uz dvije samostalne izložbe, sudjelovao na nekoliko skupnih izložbi (Split, Montreal, Lucca, Vinkovci, Ljubljana, Zagreb). Nakon toga se zbog egzistencije zapošljava u "normalnim firmama", baveći se profesionalno dosadnim poslovima.

Povremeno objavljuje po koji rad ili sudjeluje na nekoj skupnoj izložbi, no većinom svojim radovima nasmijava prijatelje i rodbinu karikirajući njihove životne situacije i događaje, te obilježavajući rođendane, godišnjice, vjenčanja i slično. Ponovo se aktivira odlaskom u mirovinu.


Radovi
   


  | Naslovnica | Članovi | Festivali | Povijest | Kolumna |
 
Copyright © 2021. Hrvatsko društvo karikaturista
Design by M.G.