Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna

TOMISLAV OŽANIĆ
(17.04.1939. – 06.04.2021.)Tomislav Ožanić rođen je 1939. godine u Slavonskom Brodu. Od 1979. godine u slobodno vrijeme bavi se karikaturom, te sudjeluje na domaćim i stranim festivalima i izložbama. Crtao je za nekoliko domaćih dnevnih novina i časopisa (Vjesnik, Večernji list, Danas i t.d.). Dobitnik je više od 40 nagrada i priznanja na mnogim domaćim festivalima karikature u Slavonskom Brodu, Bjelovaru, Varaždinu, Zagrebu, Blatu i na međunarodnim izložbama u Kazanu (Rusija), Teheranu (Iran), Seulu (Koreja) …

Član je Hrvatskog društva karikaturista od 1985. godine, te je sudjelovao na mnogim izložbama, pa tako i na Fakultetu strojarstva i brodogradnje 2017. godine kada je otvorena izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista koji su studirali na FSB Zagreb.

Na izložbi članova HDK 2012.godine u galeriji “Zvonimir” primio je ugledno Priznanje Mladen Bašić-Bibi. Dodijeljeno je Tomislavu Ožaniću za njegov doprinos i razvitak karikaturalnog stvaralaštva. Tomislav Ožanić je samostalno ili u suradnji s kolegama osmislio projekte koji su i danas dio djelovanja HDK: Međunarodna izložba karikatura, Oskarika, putujuća izložba, a kreator je loga našeg međunarodnog festivala… Pored toga bio je višegodišnji tajnik HDK i urednik glasila Karika.
 
 
Copyright © 2001-2021 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor