Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna

MIROSLAV NAĐ
(1938. – 1999.)Miroslav Nađ rođen je 8. ožujka 1938. godine u Marijancima. Završio je Srednju ekonomsku školu u Osijeku, a od 1965.godine živio je u Našicama.

Već u ranoj školskoj dobi crtao je kauboje i indijance, zaklinjao se da će jednog dana postati strip crtač.

1967. godine uspio je objaviti u Glasu Slavonije svoj prvi strip pod naslovom "HULIGAN", a nedugo zatim "U ZNAKU 220 W". 1972. godine na velikom natjecanju strip crtača zauzeo je vrlo dobro peto mjesto. Objavio je stripove "SAN" i "NA OBRONCIMA ANDA" u EKS-almanahu i YU-stripu.

U odmorima od teškog rada na stripu povremeno se bavio slikarstvom.

1989.godine započeo se profesionalno baviti crtanjem karikatura, stripova i ilustracija, a objavljivao je u Glasu Slavonije, Osječkom tjedniku, Večernjem listu, Vjesniku, Slobodnoj Dalmaciji, te u Glasniku 132.našičke brigade.

Početkom rata postavio je izložbu karikatura u Hotelu Park u Našicama, čiju postavu je mjenjao dva puta godišnje, te je tako dospio do impozantnih dvanaest postava, ili ukupno oko 360 karikatura od kojih je veliki broj u boji.

Vrijeme pred nenadanu i naglu smrt intenzivno je posvetio pripremi za izdavanje knjige karikatura u čemu nažalost nije uspio.
 
 
Copyright © 2001-2018 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor