Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna

SLAVKO DUKIĆ
(1958. – 01.01.2022.)Umro je Slavko Dukić dugogodišnji član Hrvatskog društva karikaturista i slikar iz Donjeg Kraljevca. Slikarstvom se bavio dvadesetak godina, a koristio se najčešće tehnikama ulja na staklu, tuš akvarela, a u zadnje vrijeme većinom je radio ulja na platnu.

Dokazao se i kao vrstan karikaturist koji je sa svojim radovima sudjelovao na svim važnijim natječajima i izložbama karikatura. Član je Hrvatskog društva karikaturista u Zagrebu, a 2005. godine je dobio prvu nagradu na natječaju za najbolju fašničku karikaturu Turističke zajednice grada Čakovca.

Član je Likovne Udruge Donjeg Međimurja Prelog, a ujedno i jedan od osnivača. U njegovim novijim djelima primjećuje se fasciniranost rijekom Dravom te pejzažima uz nju, a posebno dolazi do izražaja njegova sklonost ka svijetlim i toplim bojama na gotovo realističkim prikazima cvijeća. Slikar hrabro nanosi boje, njegove slike pršte ljepotom i raznolikošću, a sve je to vidljivo na izložbama.

Slavko Dukić je do sada izlagao na samostalnim izložbama, a sudjelovao je na više zajedničkih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Bio je sudionik mnogobrojnih likovnih kolonija, a posebno mu je bilo drago kad svojom umjetnošću može pomoći bolesnima, donirajući im svoje radove.
 
 
Copyright © 2001-2022 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor