HDK naslovna stranica




HDK U ZAGVOZDU...








Hrvatsko društvo karikaturista otvorilo je u subotu 29. lipnja svojom izložbom karikatura na temu glumaca, glume i kazališta ovogodišnje, 27. Kazališne susrete "Glumci u Zagvozdu".









Ova suradnja dogovorena je prije više od pola godine sa glavnim organizatorom ove poznate i dugovječne manifestacije Vedranom Mlikotom. Izložbu su u novouređenom, velikom i iako još ne u potpunosti završenom ali ipak vrlo lijepom prostoru, otvorili predsjednik Kulturne udruge Glumci u Zagvozdu Vedran Mlikota i predsjednik HDK Nikola Plečko.









Odmah po otvorenju izložbe odigrana je odlična, duhovita predstava "Pljuska" u režiji jednog od glumaca Željka Konigsknechta. Osim njega treba pohvaliti i odlične uloge Elizabete Kukić, Luke Petrušića, Dražena Čučeka i Damira Poljička.

Predstavnici HDK su prije predstave nacrtali nekolicinu posjetitelja, a crtanje se kasnije nastavilo do duboko u noć na fešti koja je tradicionalno organizirana nakon predstave.









Lexu, Kreši i Davoru ovaj put se u crtanju brzopoteznih karikatura vrlo uspješno pridružio i Nik, koji od sada više neće moći izbjeći i ovu ulogu i na budućim izložbama.

Svoje karikature osim brojne publike dobili su naravno i glumci, kao i brojni volonteri koji svake godine sa istim entuzijazmom rade ogroman posao koji je neophodan za jednu ovakvu manifestaciju.









Besprijekorna organizacija, entuzijazam volontera kao i veliki interes publike jako podsjeća na međunarodni festival karikature u francuskom Saint Just le Martelu.

Ovogodišnji kazališni susreti posvećeni su Luku Paljetku i traju do 10. kolovoza do kad će se moći pogledati i izložba karikatura, pa svi koji ste u blizini, bilo da živite nedaleko Zagvozda ili ćete tu negdje boraviti kao turisti navratite, pogledajte izložbu karikatura, ali i neku od predstava koje se upriličuju svakog vikenda.



© Hrvatsko društvo karikaturista 2024.