HDK naslovna stranica



U Zavičajnom muzeju Slatina
otvorena izložba Hrvatskog društva karikaturista




Povodom Međunarodnog dana muzeja, u Zavičajnom muzeju Slatina otvorena je 18.05.2023. izložba Hrvatskog društva karikaturista.





Gosti iz Hrvatskog društva karikaturista na otvaranju izložbe bili su Nikola Plečko iliti Nik Titanik, Davor Trgovčević i Milan Lekić Lex.

Na početku je sve nazočne pozdravio ravnatelj Zavičajnog muzeja Slatina Vlado Majhen, a o inicijativi za ovu izložbu i općenito o muzeju govorio je kustos Srđan Đuričić. Čast otvaranja izložbe pripala je predsjedniku Hrvatskog društva karikaturista Nikoli Plečku (Nik Titanik).



Ravnatelj Zavičajnog muzeja Slatina Vlado Majhen, kustos Srđan Đuričić te
predstavnici HDK Nik Titanik, Davor Trgovčević i Milan Lekić Lex.



- Nakon fantastičnog "Vau, vau" tjedna u King Cross Jankomir, aktivnosti našeg društva idu dalje punom parom. Tako smo danas ovdje u Zavičajni muzej Slatina gdje smo izložili oko 130 karikatura naših članova, ali i dio prošlogodišnje Međunarodne izložbe karikatura na temu vaterpola. Uz crtane karikature, naša članica Mila Lončar izložila je i podosta svojih karikaturalnih lutkica poznatih domaćih i stranih faca - rekao je, između ostalog, Plečko i otvorio izložbu.

U sklopu svečanosti otvaranja izložbe, nazočni članovi HDK crtali su brzopotezne karikature posjetitelja, što je izazvalo velik interes.








Svoja dva uratka je izložio i jedan Slatinčanin, Zoran Tkalec, za kojeg je veći broj nazočnih tek na otvaranju izložbe saznao da se bavi karikaturom, a ujedno je i član Hrvatskog društva karikaturista.

Potporu ovoj izložbi pružili su Grad Slatina i Turistička zajednica grada Slatine, a svojim glazbenim izvedbama su je uveličali učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina uz korepetitora Josipa Jagušića.








(Izvor teksta: domovina.net)



© Hrvatsko društvo karikaturista 2023.