HDK naslovna stranica



IZLOŽBE HDK U ČEŠKOJ & POLJSKOJ



Písecká brána PRAG








U srijedu, 20. rujna 2023., otvorena je velika izložbu članova našeg društva u galeriji Písecká brána u Pragu, prijestolnici Češke Republike. Delegacija HDK predvođena predsjednikom Nikolom Plečkom (Nik Titanik), dopredsjednikom Davorom Trgovčevićem, te članovima Izvršnog odbora Milanom Lekićem Lexom i Krešimirom Kveštekom dostojno je predstavila članove Hrvatskog društva karikaturista i našu domovinu Hrvatsku.











Veliku zahvalnost naše društvo duguje Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH na pokretanju i podršci ove putujuće izložbe koja će u narednom periodu biti postavljena u raznim gradovima svijeta. Izrazitu čast svojim dolaskom na izložbu ukazala nam je i veleposlanica gospođa Ljiljana Pancirov sa svojim timom (Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pragu) koja je i otvorila izložbu.














Galeria Metamorfozy VARŠAVA





Tri dana kasnije, u subotu, 23. rujna 2023., delegacija našeg društva nastavila je turneju postavljanjem i otvorenjem izložbe karikatura članova HDK u Varšavi, glavnom gradu Republike Poljske. Izložba je postavljena u galeriji Metamorfozy u centru grada, a ponosni smo na činjenicu da se pozivu na otvorenje odazvao i hrvatski veleposlanik gospodin Tomislav Vidošević sa svojim timom.











Nakon ceremonija otvorenja, dodatnu zabavu i u Pragu i Varšavi, pružili su naši Lex i Krešo koji su crtali brzopotezne portretne karikature brojnih posjetitelja.














© Hrvatsko društvo karikaturista 2023.