HDK naslovna stranica



28. MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURE ZAGREB 2023.
Klovićevi dvori, 05 - 12.12.2023.









Predsjednik HDK Nikola Plečko otvara izložbu


I ove godine, 28. put zaredom, Hrvatsko društvo karikaturista organiziralo je svoju tradicionalnu Međunarodnu izložbu karikature koja je i ovoga puta okupila brojne autore iz cijelog svijeta. Glavna tema ovogodišnje izložbe, tj. festivala karikature, bila je "Kućni ljubimci".

Na festival je pristigao impresivan broj od 1437 karikatura. Ukupno je sudjelovalo 618 karikaturista iz 70 zemalja, čime su postavljeni povijesni rekordi u svim navedenim kategorijama.




Prvonagrađeni rad 28. Međunarodne izložbe karikatura







Predsjednik žirija 28. MIK-a g. Antun Ponoš uručio je prvu nagradu članu HDK Zvonimiru Čačiću, autoru najbolje ovogodišnje karikature







Predsjednik HDK Nikola Plečko, ovogodišnji laureat Zvonimir Čačić te dopredsjednik HDK Davor Trgovčević







Detalj s izložbe


Posljednjih 12 godina, Hrvatsko društvo karikaturista kontinuirano organizira ovu prestižnu izložbu u jednom od najpoznatijih hrvatskih izložbenih prostora - Galeriji Klovićevi dvori. Ove godine, izložba je smještena u prizemnoj dvorani uz foaje, gdje su predstavljena 84 najbolja rada, uključujući i nagrađene karikature.

S ponosom ističemo da veliki broj autora i radova potvrđuje značaj ove izložbe, koja je na tragu najprestižnijih europskih i svjetskih festivala karikature. Već godinama ova izložba predstavlja važnog ambasadora hrvatske kulture u Europi i širom svijeta.




















© Hrvatsko društvo karikaturista 2023.