HDK naslovna stranica



DANI HUMORA
U MALOM MIHALJEVCU




Ni nevrijeme pa ni kratkotrajni nestanak struje nisu spriječili da humor zavlada Malim Mihaljevcem. Nakon jakog vjetra i kiše manifestacija Dani humora preselila se iz oštećenog šatora u Dom kulture u Malom Mihaljevcu te je započela u nešto kasnijem terminu.





– Dani humora, kao i sve ostale manifestacije koje održavamo, ne bi bile moguće bez pokroviteljstva općine, mjesnog odbora i suradnje svih udruga u mjestu. Od srca vam svima hvala. Pozdravljam i našeg Damira Novaka koji nam uvijek dovodi zanimljive goste, svoje kolege karikaturiste, rekla je na otvorenju Dana humora Kornelija Mesarić, predsjednica Udruge žena.





Treći broj humorističko-satiričkog lista „Zlatna smoliga“ predstavio je urednik Damir Novak, jedan od autora tekstova Ivan Grahovec te Karmen Klobučarić i Vedran Kovačić članovi uredništva. U listu je surađivalo osam tekstopisaca i trideset i dva karikaturista iz četrnaest država: Hrvatska, Slovačka, Indija, Crna Gora, Sirija, Srbija, Austrija, Mađarska, Bugarska, Češka, Ukrajina, Poljska, Turska i Iran.



Autor: Antun Buzeti


– Zahvaljujem udruzi žena kao nositeljicama projekta, autorima koji su poslali svoje radove i načelniku općine Anđelku Nagrajsaloviću koji prepoznaje važnost humora. Humor je oblik zabave sa svrhom da nasmije ljude i učini ih sretnim i zato "Dugo živi onaj tko se često smije !" smatraju liječnici, istaknuo je na promociji Damir Novak, karikaturist i idejni začetnik manifestacije Dana humora, lista „Zlatna smoliga“ i izložbe karikatura u Malom Mihaljevcu.



Damir Novak i Antun Buzeti


U sklopu Dana humora otvorena je i izložba karikatura slovenskog karikaturista, ilustratora i likovnog pedagoga Antona Buzetija. Rođen je 29.prosinca 1959. u Murskoj Soboti. Nakon završene gimnazije upisao je studij likovne umjetnosti na Pedagoškom fakultetu u Mariboru. Diplomirao iz karikature. Radi kao profesor likovne umjetnosti u osnovnoj i srednjoj školi u Murskoj Soboti.

Bavi se ilustracijom i karikaturom. Ilustrirao 42 dječje slikovnice. Karikature je objavljivao u novinama i revijama: Vestnik, Večer, Playboy. Četiri puta nagrađivan je za karikaturu na međunarodnom nivou.



Autor: Antun Buzeti


Na samom kraju priređena je prigodna zakuska uz osvježavajuća pića i veselu glazbu tamburaškog sastava „PODRUMARI“ uz koju se plesalo i družilo do kasno u noć.


Damir Novak



© Hrvatsko društvo karikaturista 2023.