HDK naslovna stranica




IZLOŽBA 29. MEĐUNARODNE IZLOŽBE KARIKATURA ZAGREB 2024
U SKLOPU 3. FESTIVALA KNJIGE U MATICI HRVATSKOJ
u organizaciji Matice hrvatske i Hrvatskog društva karikaturista


Sve fotografije u objavi: Sanjin Strukić (Pixsell)








U četvrtak, 06. lipnja 2024. otvoren je Treći festival knjige u organizaciji Matice hrvatske.

Hrvatsko društvo karikaturista je na poziv predsjednika Matice hrvatske, akademika Mire Gavrana, bilo partner ove manifestacije pa je u galerijskom prostoru Matice na Strossmayerovom trgu 4 u Zagrebu prije samog svečanog otvorenja festivala otvorena izložba karikatura koja je zapravo bila pretpremijerno predstavljanje ponajboljih radova pristiglih na 29. Međunarodnu izložbu karikatura Zagreb 2024 na temu "KNJIŽEVNOST U KARIKATURI – LIKOVI IZ POZNATIH SVJETSKIH KNJIŽEVNIH DJELA U KARIKATURALNOJ SITUACIJI".









Izložbu karikatura otvorio je uz prisustvo brojne publike dopredsjednik HDK Davor Trgovčević, a predsjednik HDK Nikola Plečko sudjelovao je zajedno sa akademikom Gavranom u svečanom otvorenju Festivala knjige, te tako još širem auditoriju predstavio rad Društva.

Posebne zasluge za uspješno organiziranu izložbu trebaju se pripisati i gospođi Jeleni Gazivodi koja je u ime Matice hrvatske koordinirala suradnju sa HDK.












Oba otvorenja kao i cijeli festival koji traje do 09. lipnja vodila je i moderirala Zrinka Turalija, koja je i sama zajedno sa brojnim gostima rado pozirala karikaturistima koji su i ovu izložbu sadržajno obogatili uvijek dobro prihvaćenim crtanjem brzopoteznih karikatura.



















© Hrvatsko društvo karikaturista 2024.