Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK










IZLOŽBA HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA

2013. godine u Metropolitan Municipality Humor and Caricature Centre u središtu Istanbula otvorena je izložba kojom su se hrvatski karikaturisti predstavili u Turskoj, a iste godine u Zagrebu je održana izložba karikaturista iz Turske



U subotu, 05. listopada 2013. u Metropolitan Municipality Humor and Caricature Centre otvorena je izložba kojom se hrvatski karikaturisti predstavljaju u Turskoj.

Nastavak je to serije predstavljanja hrvatske karikature u svijetu, započete prije dvije godine u Norveškoj a nastavljene prošle godine s Francuskom i izložbom u Saint Just le Martelu.

Na izložbi su među 50-ak gostiju (najvećim dijelom turskih karikaturista) bili i Amir Muharemi, generalni konzul RH u Istanbulu te istanbulski pročelnik gradskog ureda za kulturu, koji su uz predsjednika Turske udruge karikaturista Metina Pekera i predsjednika HDK Davora Trgovčevića otvorili izložbu.



Zajednička slika predstavnika HDK s prisutnim turskim karikaturistima



Sa srdačnim domaćinima iz Turskog društva karikaturista (koje samo u Istanbulu broji oko 400 članova) načelno je dogovorena i uzvratna izložba i predstavljanje turske karikature u Hrvatskoj.

Na izložbi su (o svom trošku, kao i prošle godine u Francuskoj) uz predsjednika HDK bili i tajnik Zdenko Puhin te dopredsjednik Milan Lekić, koji je i ovaj puta oduševio prisutne brzopoteznim portretnim karikaturama koje je većina prisutnih dobila na poklon. Iako je na dva dana potegnuo do Istanbula, zbog promjene termina, na samom otvorenju nije prisustvovao i Nik Titanik.

Ministarstvo kulture je financiralo popratni katalog, pa je i iza ove izložbe ostao trajni trag za anale Hrvatskog društva karikaturista.


Pogledajte katalog s izložbe klikom na ovaj link!



Izložbu su otvorili Amir Muharemi, generalni konzul Republike Hrvatske u Istanbulu, pročelnik gradskog ureda za kulturu grada Istanbula, predsjednik HDK Davor Trgovčević i predsjednik turske udruge karikaturista Metin Peker.




Posjetitelji izložbe i turski karikaturisti sa zanimanjem su razgledali izložbu hrvatske karikature




Tajnik HDK Zdenko Puhin na ulazu u METROPOLITAN MUNICIPALITY HUMOR AND CARICATURE CENTRE, gdje je održana izložba




Galerija u kojoj je održana izložba nalazi se nekoliko ulica dalje od turistima poznate Kule Galate. Organizatori izložbe potrudili su se da sve bude savršeno: od postava i otvorenja izložbe do kvalitetnog domjenka




Ljubazni domaćini i gosti: Milan Lekić, Zdenko Puhin, Mahmut Akgun, Ahmet Öztürklevent i Davor Trgovčević




Dopredsjednik HDK Milan Lekić Lex crtao je brzopotezne portret karikature prisutnih. Na stolicu je sjeo Amir Muharemi, generalni konzul Republike Hrvatske u Istanbulu



Pogledajte:
http://karikaturculerdernegi.com/2013/10/hirvatistan-karikatur-sergisi-acildi/

http://cartooncolors.blogspot.com/2013/09/hrvatistan-karikatur-sergisi-istanbulda.html



 
 
Copyright © 2001-2013 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor