Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK






GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA
HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA




Ni kišni utorak, 5. studenog 2013. nije spriječio veliki broj prijatelja karikature da dođu u galeriju „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33 i prisustvuju otvorenju GODIŠNJE IZLOŽBE KARIKATURA ČLANOVA HDK.

Oni koji čekaju ljepše vrijeme imaju još vremena da posjete izložbu sve do petka 15. studenog. Radi krize ulaz je slobodan, a može se razgledati radnim danom od 10 do 18 sati. Požurite jer kataloga (52 stranice u koloru) još ima malo, a besplatni su...



Željko Pilipović



Početkom prošlog mjeseca u „Metropolitan Municipality Humor and Caricature Centre“ u središtu Istanbula otvorena je izložba kojom su se hrvatski karikaturisti predstavili u Turskoj (izvješće s izložbe se može pogledati na www.hdk.hr), nastavak je to serije predstavljanja hrvatske karikature u inozemstvu (Norveška, Francuska). Najkvalitetniji dio izložbe iz Turske pojačan s još trinaest autora može se vidjeti na izložbi članova Hrvatskog društva karikaturista.



Žarko Luetić



Na izložbi su se predstavila 52 člana društva sa 120 radova, a mogu se pogledati radovi Ote Reisingera, Srećka Puntarića, Petra Pismestrovića, Nika Titanika, Nikole Listeša, Miroslava Gerenčera, Žarka Luetića, Ivana Haramije i velikog broja drugih kvalitetnih autora koji su i ove godine „pokupili“ niz nagrada i priznanja na međunarodnim festivalima karikature.



Darko zloušić



Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem da pomogne svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj, te promicanja hrvatske karikature u svijetu. Hrvatski autori su sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature osvojili niz značajnih nagrada i priznanja te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature.



Detalj s izložbe



Pogledajte slike s izložbe. Snimila: Anica Mazura:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.688359711175893&type=1&l=56b25d8074

Još o izložbi i još nekoliko karikatura pogledajte ovdje:
http://port.hr/godisnja_izlozba_karikatura_clanova_hrvatskog_drustva_karikaturista/pls/w/event.event_page?i_event_id=299248&i_event_area_id=24&i_topic_id=21



 
 
Copyright © 2001-2013 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor