HDK naslovna stranica



GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK
(TEME, DOGAĐAJI I OSOBE 2023. GODINE)




Godišnja izložba karikatura članova HDK koja se neprekidno održava od osnutka Društva 1985. Godine i ovaj put predstavlja djela vrhunskih hrvatskih karikaturista, kako onih etabliranih u dnevnim tiskovinama, tako i manje poznatih široj javnosti koji svoje radove objavljuju u lokalnim medijima ili redovno osvajaju nagrade i priznanja na međunarodnim festivalima karikature.



Otvorenje izložbe: Svebor Vidmar, Nik Titanik i Davor Trgovčević





Iako je otvorenje sredinom siječnja zapravo se radi o izložbi koja se nominalno odnosi na 2023. godinu.

Svečano otvorenje održalo se u ponedjeljak, 15. siječnja 2024. u 19 sati u Galeriji “Vladimir Filakovac” (Dubrava 51a, Zagreb). Izložba će ostati otvorena do 8. veljače. Predstavljeno je 48 članova Društva, odnosno svi koji su poslali svoje radove, a s obzirom na to da je izložbeni prostor doista lijep i velik moglo se izložiti čak 120 radova.








Iako već nekoliko godina Ministarstvo kulture ne sufinancira ovu izložbu radi čudnog i nerazumljivog principa da se ne financiraju godišnje izložbe, a sredstva dobivena od zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu naravno nisu prevelika, ipak je i ove godine tiskan katalog iste kvalitete kao i svih prethodnih godina.

Izložbu su otvorili voditelj galerije Svebor Vidmar te predsjednik HDK Nik Titanik i dopredsjednik Davor Trgovčević.



Na slici Ivan Sabolić, Davor Trgovčević, Nik Titanik, Boris Oblak i sin, Krešo Kveštek, Damir Novak i Predrag Raičević





Na otvorenju s obzirom na loše vrijeme okupio sasvim zadovoljavajući broj gostiju, među njima i naš kolega Boris Oblak koji je došao iz Slovenije i ugodno nas iznenadio.



Davor Trgovčević



Zdenko Puhin i Meho Hadžisejdić












© Hrvatsko društvo karikaturista 2024.