Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK




7. MEĐUNARODNI ZAGREBAČKI SALON AUTOKARIKATURE


Suradnik na mnogim portalima i listovima Janko Bučar, osvojio je nagradu Grand Prix, koju je podijelio s crnogorskim autorom Lukom Lagatorom, na 7. međunarodnom zagrebačkom salonu autokarikature, koji organizira HUNA d.o.o.



Janko Bučar, Grand Prix



Izložba karikatura na temu Auto škola otvorena je u predvorju Gradske uprave, a gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, uručio je nagrade GRAND PRIX Luki Lagatoru iz Crne Gore i Janku Bučaru. Oba autora imala su istu pobjedničku ideju slično prikazanu na crtežu, te su prema mišljenju prosudbenog vijeća uz zaista velik broj kvalitetnih radova bili najbolji.



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predaje Grand Prix Janku Bučaru



Prosudbeno vijeće dodijelilo je i sljedeće nagrade:



Miroslav Georgijevski, posebno priznanje



Prvu nagradu dobio je Musa Gumus iz Turske, drugu Nikolay Sviridenko iz Uzbekistana, a treću David Evžen iz Češke.

Posebna priznanja dobili su Miroslav Georgijevski iz Makedonije i Roma Kubec iz Češke.



Nataša Rašović, posebna pohvala



Uz ove novčane nagrade dodijeljene su i posebne pohvale sljedećim autorima:

Santiago Cornejo iz Argentine, Pavel Stary iz Češke, Gaiguibao iz Kine, Serafim Bakoulis iz Grčke, te hrvatski autori: Nataša Rašović, Branko Medak i Živko Nimac.

I ovaj susret bio je znak i ponovni poticaj za obnavljanje humorističnog lista u Hrvatskoj, koji bi trebao imati potporu kulturnih ustanova, ali i gospodarskih subjekata i pojedinaca. U vremenu u kojem živimo, sa svim slobodama, to bi mogao biti pravi korektiv svim razinama vlasti, ali i ostalima, da barem lakše podnose nedaće koje su ih snašle.



Živko Nimac, posebna pohvala



U svojoj zahvali Janko Bučar se poslužio poštapalicom Smijeh je najbolji lijek, a i najjeftiniji, koji pomaže svima nama. Bučar je dao još jednu poduku, kako treba tražiti ideje u svim područjima, te pronalaziti one koji će ih najbolje pretvoriti u dobar proizvod, spomenuvši svoju suradnju s Dadom Kovačevićem, koja je urodila njihovim najvećim priznanjem u području karikature.

Tema sljedećeg, 8. međunarodnog zagrebačkog salona autokarikature, bit će „Oldtimeri“ ili stari automobili.



Branko Medak, posebna pohvala



 
 
Copyright © 2001-2013 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor